Sklep Pszczelarski PszczeliTarg,ok

Urządzenie do kremowania miodu 200 L, (400V), ze sterowanikiem automatycznym

Symbol: W20080C
Dostępność: Mało
6233.78
szt.
Zamówienie telefoniczne: 606989406 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
48
  • Paczkomaty InPost 48
  • Kurier InPost 55.5
  • Przesyłka Paletowa 150
EAN:
2000010032631
Urządzenie do kremowania miodu 200 L, (400V), ze sterowanikiem automatycznym Urządzenie do kremowania miodu 200 L (400V) ze sterownikiem automatycznym. Przyrząd przeznaczony do przeprowadzenia procesu kremowania miodu. Odpowiednia konstrukcja śmigła mieszającego wykonanego ze stali nierdzewnej, kwasoodpornej pozwala na dokładne skremowanie miodu. Kremowanie polega na zaszczepieniu płynnym miodem skrystalizowanym i ścierania się kryształków miodu przy pomocy małej prędkości obrotowej. Proces kremowania powinien przebiegać w powtarzalnych cyklach (praca mieszadła 15 min->, postój mieszadła 1h). Prawidłowo skremowany miód ma konsystencję zbliżoną do masła. Istnieje możliwość wykonania urządzeń wg indywidualnych zamówień. Opis kremownicy : Zawór spustowy nierdzewny 2'' Zbiornik blacha:0H18N9 Zasilanie:400V Częstotliwość: 50Hz Prędkość obrotowa mieszadła: 36obr/min Moc silnika: 1,1kW Świeży miód jest gęsty i przeźroczysty. Po pewnym czasie ulega naturalnej krystalizacji. Właściwa temperatura krystalizacji to 16-18 °C. W wyższych temperaturach proces krystalizacji zachodzi wolniej, a kryształki osiągają większe rozmiary. Podgrzanie miodu do temperatury 40 °C, i utrzymywanie jej przez kilka dób, powoduje przejście miodu ze stanu skrystalizowanego do płynnego. Urządzenie do kremowania ma specjalne mechaniczne mieszadło, które pozwala na przeprowadzenie procesu rekrystalizacji, po którym miód uzyska konsystencję idealną do smarowania. Proces ten polega na cyklicznym napowietrzaniu i intensywnym mieszaniu miodu przez kilka dób, aż do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. Napowietrzanie następuje podczas mieszania. Mieszanie przeprowadza się kilkukrotnie w ciągu doby przez okres około 10-15 minut. Można na przykład na początku dodawać miód skrystalizowany do patoki. Kremowanie ma na celu wytworzenie wielu drobnych zarodków krystalizacji i niedopuszczenie do rozrostu już istniejących kryształków miodu. Jest to mechaniczne "ucieranie kryształków" miodu. Miód ten przechowywany w stałej temperaturze zachowuje tą konsystencję przez wiele miesięcy.
Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: