Miód pszczeli - powstawanie, wartości odżywcze Tytuł: Miód pszczeli powstawanie wartość odżywcza zastosowanie Autor: Gałuszka Halina Wydawca: Sądecki Bartnik, Nowy Sącz 1998 ISBN 83-907013-8-3 Stron: 112 Format: 16x23 cm Oprawa: miękka Prezentowana książka jest popularno-naukowym opracowaniem adresowanym zarówno do jego koneserów, jak i do potencjalnych konsumentów. Zawiera informacje dotyczące miodów odmianowych ich pochodzenia i właściwości fizycznych a także wiadomości o surowcach miodowych, o nie zastąpionej roli pszczół w ich przetwarzaniu jak także o sposobach odbioru z ula dojrzałego produktu i przygotowaniu go do spożycia. Czytelnicy znajdą tu także propozycję uzupełnienia naszej codziennej diety miodem i możliwości jego zastosowania jako czynnika wspomagającego inie tylko w leczeniu chorób. Praktycznym aspektem wykorzystania tego opracowania są także zamieszczone oryginalne przepisy kulinarne z kuchni różnych narodów. Całość wzbogacono w zdjęcia.
Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.